Lotus opleiding

Heeft u affiniteit met de wereld van de eerstehulpverlening? Lijkt het u leuk om hulpverleners te helpen oefenen en leren. Beschikt u daarnaast over een goed inlevingsvermogen en gezonde dosis fantasie, creativiteit en humor? Dan is de opleiding tot Lotus echt iets voor u!

Wat is Lotus

Lotus betekent: Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers. U zult  misschien al wel eens gehoord hebben van onze actieve vereniging, of ons zelfs  meegemaakt hebben tijdens een eerste hulp les. We proberen zo natuurgetrouw  mogelijk verwondingen te grimeren en acteren, zodat een eerste hulp verlener de  juiste hulp kan leren geven bij een echte ongevalsituatie. Ook ziektebeelden  komen aan de orde. 

De opleiding tot LOTUS-slachtoffer vindt plaats in een studiegroep. Een studiegroep staat onder leiding van een gediplomeerde instructeur en een arts, bij de LOTUS "medisch begeleider" genoemd. Dit wordt georganiseerd door een kring. 

In 50 a, 60 lessen leert een aspirant Lotus slachtoffer: Acteren, Grimeren, Ontwerpen en Ensceneren.
 
De opleiding tot Lotus slachtoffer is een pittige en leuke cursus en vraagt een goede inzet en motivatie van de aspirant Lotus slachtoffer. 

Na het met goed gevolg afleggen van een examen, ontvangt men de LOTUSAANTEKENING en mag men zich een gediplomeerd lotusslachtoffer noemen.

Door invoering van competentiegericht leren is er een modulair onderwijs opgebouwd, die tot onderstaande modulair traject heeft geleid.

Module jeugdlotus certificaat jeugdlotus
Module grimeren en acteren  diploma lotus
Module ontwerpen en ensceneren   diploma lotus
Module instructeur certificaat instructeur lotus
Module lotusspecialist certificaat lotusspecialist
Module professional certificaat professional

 

Heeft u interesse om een lotusopleiding te volgen, neem dan contact met ons op.